فوتبال پاک (رامین کاووسی، کارشناس ارشد تربیت بدنی)
قسمت اول:
استعدادهای ناب در انتظار کشف شدن
مسئولین فوتبال آلمان بعد از ناکامیدر جام جهانی۲۰۰۶ "که در این کشور برگزار شد." جهت برون رفت از بحران تشکیل جلسه داده وبا اتخاذ استراتژی مناسب و تعیین برنامه ده ساله جهت دست یابی به مقام اول این جام فعالیتهای زیادی را در سالهای پیش رو انجام دادند. نتیجه تکاپوهای آنان منتج به نتیجه شد، و آلمانیها زود تر از آنچه در برنامه و چشم انداز ده سال خود پیش بینی کرده بودند به هدف رسیده و در سال ۲۰۱۴ قهرمان جام جهانی شدند و بر بام فوتبال دنیا ایستادند.
ابرنامه ریزی چند بعدی ژرمنها در جای خود قابل بررسی و تامل است؛ مهم ترین وجه آن جلوگیری از هدر شدن بودجهها و قرار دادهایی بود که اگر تدبیری در آن نشود، تبدیل به معادهههایی خواهد شد که از آن به قرارداد ترکمنچای تعبیر میکنند. این نوع پیمانهای ناشیانه، فوتبال را به بیراهه خواهد برد، در حالی که میشود جایگزینهای مناسبی را برای آن در نظر گرفت؛ فدراسیونها میتوانند تجهیزات ورزشی خود را که متناسب با پتانسیل اقتصادی باشد، در کل کشور تقسیم کرده و گروهایی از مربیان جوان و تحصیل کرده در رشتههای مرتبط تربیت بدنی را به تمامیشهرها و شاید روستاهای دور افتاده اعزام نمایند، و با فراهم کردن شرایط، به آنان، این امکان را بدهند که بدون دغدغه مالی و شغلی به استعداد یابی پرداخته و چندین برابر از هزینههایی که صرف شده است را به راحتی جبران نمایند و خروجی فنی و اقتصادی بالایی را برای کشور به ارمغان بیاورند.
اگر بنا بر الگو برداری باشد و اگر خواسته باشیم راه صحیح را انتخاب کنیم؛ در هرکوچه پس کوچهی روستاهای دور افتاده این مملکت؛ بازیکنانی زندگی میکنند که شبها با توپ فوتبال میخوابند و هر شب خواب فوتبال میبینند و با پای برهنه در زمینهای خاکی فوتبال ناب ایرانی را نمایش میدهند
ادامه دارد....
رامین کاووسی
۲۰ اسفند ۹۸